K "Virágot bont a zsenge ág"

Termék jellemzői

„Virágot bont a zsenge ág” Szerkesztette: Fodor Éva

Cigánd egyik büszkeségének a Néphagyományőrző Mester Óvoda címmel rendelkező Cigándi Tündérkert Óvoda és Bölcsőde nevelőtestületének kiadványát tarthatja kezében a kedves olvasó.

A cigándi óvoda nevelőtestülete évtizedek óta kötelességének érzi településünk hagyományainak megőrzését ápolását, és mindezeknek a gyerekek mindennapjaiba való beültetését.

Mindez bizonyságot nyer az óvodában létrehozott múzeumban az óvónők munkásságában a Néphagyományőrző Mester Óvoda címben és a Cigándi bokréta legzsengébb ága című kiadványban is.

Ez a könyv az említett írás folytatása, melyben össze van foglalva mindaz, amit az óvónők munkássága képvisel.

„A könyvben összegyűjtött mondókák, gyermekjátékok, szokásőrző dramatikus játékok nem pusztán elődeink játékának leírása, hanem a szerzők gyakorlatában a gyermekekkel megélt játszott játékai.

Ez a gyakorlaton alapuló, hiteles játékgyűjtemény erősítse a könyvet használókat arra, hogy az azonosságtudat alapozáshoz nélkülözhetetlenek „saját népünk lelkét kifejező művészi alkotások”.

Népi kultúránk alkotásainak továbbadására így buzdít a neves zenepedagógus, néprajzkutató Barsi Ernő Bácsi: „ A szeretet sugározzon mindenre. Mert szeretet nélkül nem lehet sem muzsikálni, sem tanítani, sem írni. Szeresse mindenki az övéit, saját népét és értékeit, hogy a másokét is szeretni tudja.” ”

Faust Dezsőné

Brunszvik Teréz-díjas óvónő

1500Ft/db


birds